För ungefär sju år sedan var det något som hände som gjorde att jag började intressera mig för whisky. Kommer inte riktigt ihåg om det var en specifik händelse eller whisky som gjorde jobbet men ett år efter det så besökte jag, min far och min syster Skottland. Vi gjorde en roadtrip från Glasgow och åkte via ön Arran för att sedan åka över till Islay och Jura. Det var egentligen där det började på riktigt och intresset för whiskyn, historian bakom dropparna i glaset och jakten på nya doft- och smakupplevelser började på allvar.

 

imageJag heter alltså Fredrik Strömberg och jag startade bloggen Veckans FredagsWhisky år 2010. Det var då bara en mindre följetång på Facebook. Det utvecklades senare till en blogg efter att en vän sa att hon ville veta mer om whiskyn som dracks och att jag borde börja skriva om det. Sedan dess har jag varje fredag fördjupat mig i en ny utgåva. Jag har lärt mig otroligt mycket och verkligen utvecklat mitt sinne för både smak och doft. Till en början var det nästan bara rökig whisky jag drack men allteftersom det anslöt sig fler läsare av bloggen så började jag utmana mig själv och testade nya sorter. Det har resulterat i att jag börjat uppskatta många andra whiskystilar och även annan ädelsprit.

Som namnet antyder så är konceptet med hela bloggen att jag ska testa en ny utgåva varje fredag, vidga mina vyer och sprida kunskapen och historian bakom dropparna som finns i glaset. Det är inte nödvändigtvis en nyutgiven utgåva som ska provas utan en ny utgåva för mig som jag tidigare inte fördjupat mig i. Även om det ofta blir nya och aktuella whiskyutgåvor så testas all whisky här på bloggen, inte bara från Skottland utan även andra delar av världen. I bloggarkivet i menyn hittar du allt från skotsk maltwhisky till holländsk rågwhisky till rökt amerikansk majswhiskey. Allt mellan himmel och jord, helt enkelt.

Det händer mer ofta att det testas whisky och även andra spritdrycker på andra dagar än fredagar. I slutet av år 2012 bjöd jag in min vän Martin "Tusse" Andreasson att gästblogga lite sporadiskt. Han är mycket intresserad av bland annat amerikansk whisky som har blivit hans grej här på bloggen. Tusse skriver då och då om framförallt bourbon i serien "Made in America" men även ibland om andra annorlunda och intressanta whiskysorter.

Veckan FredagsWhisky har med tiden förkortats till bara FredagsWhisky och du kan följa dryckesäventyren här på fredagswhisky.com men du kan även gilla och följa bloggen på:

 

Följ oss på Sociala Medier

FacebooktwitterinstagramFacebooktwitterinstagram