Hasse på WhiskyTaste Sweden har sett till att jag kan testa några av hans buteljeringar från den oberoende buteljeraren Hart Brothers. Jag har testat några tidigare och nu kommer jag testa ett par stycken till under hösten och vinter där vissa är kommande buteljeringar och andra redan finns tillgängliga. 

Först ut blir en whisky från Isle of Arran, den lilla ön som inte ligger långt ifrån Islay och Campbeltown. I mitt inlägg om *Machrie Moor Second Edition* kan du mer om destilleriet. Whiskyn jag har i glaset destillerades i mars 1997 och har sedan dess lagrats på ett ex-bourbonfat. I juni 2016, efter 19 år, var det dags att buteljera fatet som buteljerades på fatstyrka om 53,7 %.

Doft: En doft av apelsinlikörsstänkt halm i en jordig lada sprider sig i rummet här man häller upp. Det dyker upp vaniljblommor och ljunghonung tillsammans maltsötma och mörk choklad. Jag känner rostad ek och svaga toner av rök och aska. I bakgrunden finns det förnimmelser av mandelkubb och kaffe.   

Smak: En frisk vaniljkola virvlar runt i munnen tillsammans med toner av hö, choklad och citrussötma. Maltigheten dyker upp och går över i lätt rökighet, toner av äpple och kiwi samt nybakat aprikosbröd. 

Finish: Honungslen maltsötma tillsammans med choklad och mandeltoner går över i gräsig vanilj och tobakstoner. 

Sammanfattning: Det här en riktigt mogen och välsmakande whisky från Arran. Whiskyn är otroligt balanserad i doft- och smakpaletten och har ett väldigt djup i karaktären. Dess 19 år på fat har gjort underverk. Med vatten utvecklas paletten ytterligare, jag upplevde att whiskyn blev gräddigare och tjockare samtidigt som sötman förstärktes. Bara till det bättre, tycker jag. Detta är en perfekt whisky att dricka tidigt på hösten eller på våren, ja eller året om. Jag tycker den är riktigt bra och kommer definitivt att köpa mig en egen flaska.

Trevlig Helg!

Dela på Sociala Medier
FacebooktwitterFacebooktwitter

Följ oss
FacebooktwitterinstagramFacebooktwitterinstagram