I början av mars släpptes denna fatstarka utgåva av Highland Park i Sverige. Det är en utgåva som bara släpps i Sverige för oss svenskar. Som så många andra utgåvor från andra destillerier nuförtiden så släpps denna utan åldersangivelse. Men vad gör väl det om den smakar gott?

Vill du läsa mer om destilleriet Highland Park kan du klicka på länken här: Highland Park 26 yo

Highland Park Cask Strength finns endast i 35cl butelj. Whiskyn har alltså ingen åldersangivelse vilket förmodligen tyder på att den inte är supergammal och den har en alkoholhalt på 56 %.

Doft:
Mörk torvblockchoklad inleder tillsammans med lätta rökpuffar. En skön med tillbakadragen maltighet flyger förbi men tas över av dofter som honung, vanilj, ljung och citrus.

Smak:
En len chokladkänsla och maltsötma med dov torvcitrusrök dyker upp tillsammans med en tigerkaka. Senare ansluter en smak av ljunghonung och rosblad tillsammans med goda kryddiga ektoner.

Finish:
Vanlijtorv med trätoner och nejlika avslutar lent men bestämt och mynnar efter en lång stund ut i kakaosmör.

Sammanfattning:
Här är ytterligare en miniflaska till Systembolagets sortiment. Det är väldigt härligt att se att det kommer fler sorter på liten flaska. Denna utgåva av Highland Park är långt ifrån den bästa jag smakat från destilleriet på Orkney i norr. Dock tycker jag att det är en riktigt bra whisky, prisvärd och festlig. Whisky har en chokladton som jag fastnat för som Highland Park-utgåvor i övrigt inte riktigt har så tydliga drag av. Man bjuds på balans och komplexitet. Som jag nämnde innan så är det förmodligen inte en supergammal whisky men det smakar riktigt gott och det är det som huvudsaken med en whisky, tycker i alla fall jag. Highland Park har en hel del prisvärda utgåvor på Systembolaget. Denna kostar bara 299 kr och är väl värd ett inköp!

I början av september släpptes ytterligare en utgåva enbart för den svenska marknaden. Det var Highland Park Ambassador’s Choice 10 years som även den kommer finnas i ordinarie sortiment och kostar 499 kr. Den smakade jag på i förbifarten på mässan i Falkenberg och fick ett väldigt bra intryck av den. Får dock återkomma med en djupare analys av den.

Trevlig Helg!

Dela på Sociala Medier
FacebooktwitterFacebooktwitter

Följ oss
FacebooktwitterinstagramFacebooktwitterinstagram