Waldviertler whiskyn J.H. har producerats sedan 1995 i Waltviertel, en liten del av Österrikes högländer. Destilleriet använder lokalt odlat korn och lokalt järnrikt vatten som runnit genom torvbelagda mossar. De har två toppmoderna pannor där spriten destilleras fyra gånger. Man använder Manhartsberger ek som växer lokat i Österrike. Whiskyn jag har i glaset idag är buteljerad med en alkoholhalt på 46 %. 

Doft: Marsipan, bränt socker, choklad, rosblad och timjan. Går över i smält smör, mandelmassa och körsbärsträ. I bakgrunden ligger marsipangrisen och myser på en höbal.

Smak: Mjuk pepprig mynta med aprikoser, pepparkaka, kanderade äpplen som går över i vanilj, björnbär, timjan, nejlika, oregano. I bakgrunden ligger chokladen och marsipanen väldigt tydligt.

Finish: Smält socker med vanilj och choklad som går över i vaniljbullar och nysågat körsbärsträd.

Sammanfattning: Extremt annorlunda whisky! Kändes som att dricka en marsipangris, på riktigt. Försökte väldigt länge bestämma mig om det var gott eller inte och om jag kunde härleda något till whisky överhuvudtaget. Jo, gott var det men kändes väldigt annorlunda och kändes mer som en Cognac eller Amrangnac än en whisky. Komplex pjäs definitivt med bra djup och finess men kändes tyvärr obalanserad, ung och alldeles för annorlunda för att kvalificera sig. Ensam är stark men i jämförelse med andra så kommer den att falla pladask. Riktigt intressant att testa dock!

Trevlig helg.

Dela på Sociala Medier
FacebooktwitterFacebooktwitter

Följ oss
FacebooktwitterinstagramFacebooktwitterinstagram