Jag befinner mig på balkongen, på Hotell Risus, i minst sagt varma Turkiet. 35 grader i luften och cirka 25 grader i vattnet. Bor på ett hotell med ett turkiskt spa- och wellnessavdelning som erbjuder massage i alla dess former för en väldigt billig penning. Provade på Peeling, Foambathmassage och helkroppsmassage igår, kanongött! Har väl egentligen inte något att vara missnöjd över.

Whiskyutbudet är väl som väntat, sådär. Det finns inga spår alls av det nedlagda turkiska destilleriet Ankara, tyvärr. Men det är väl inte så konstigt då det lades ner för väldigt länge sedan. Singel Malten lyser även med sin frånvaro i butikerna, på hyllorna stå det bara ett par bourbons, Jack Daniels och Jim Beam samt skottska Chivas Regal och Johnnie Walker. Igår såg jag dock ett slitet och solblekt Bowmorerör på en hylla i en restaurang på stranden och idag såg jag att en bortglömd Glenfiddich 12 stod gömd bakom alla andra flaskor på hotellets hylla. Men i baren är det ju tyvärr per centiliter som gäller.

Black Label är en av många så kallade Labels från Johnnie Walker, finns även Red, Blue, Green och Golden samt en del specialutgåvor. Det är alltså en blend beståendes av cirka 40 olika malt- och grainwhiskies.
Denna har en ålder på 12år vilket betyder att alla whiskies i blenden har en ålder på minst 12år. Några av ingredienserna ska vara Benrinnes, Aultmore, Mortlach, Royal Lochnagar och möjligen Talisker. Det är iallafall det jag läst mig till och om det stämmer låter jag vara osagt.

Johnnie Walker är den mest sålda whiskyn i världen med cirka 120miljoner sålda flaskor per år.

Doft:
Som nyskördad bihonung med hintar av vanilj och apelsin. Det går över i tydliga malttoner och lätt rökighet.


Smak:
En väldigt kort smakupplevelse. Det är främst frukt, vanilj och söt maltighet som avslutas innan man knappt hunnit smaka.


Finish:
Snabbt, nästan för snabbt, kommer en väldigt kryddig eftersmak med svaga hintar av sherry och mild rök.


Sammanfattning:
Det känns lite som man snuvas på smakupplevelsen då den var så kort. Ska definitivt prova den igen för att se om det blir skillnad på tillfälle och tillfälle. Den har ändå en bra doft och helt okej finish.

Black Label ligger långt från min topplista men är för den saken skull inte en dålig whisky. Men för Systembolagets 379:- (strax under 300:- här i Turkiet) så anser jag att man kan få så mycket mer!

Nu ska jag fortsätta min solsemester!

Trevlig Helg!

 
 
Dela på Sociala Medier
FacebooktwitterFacebooktwitter

Följ oss
FacebooktwitterinstagramFacebooktwitterinstagram