Detta är alltså året upplaga av Càirdeas från Laphroaig. En 8-årig whisky som lagrats på fat från amerikanska Makers Mark. Master Distiller John Cambell som är född och uppvuxen på Islay har valt ut denna. Jag går rakt på sak…

Doft: Jag känner tydliga torvtoner och en väldigt mjuk rökighet. Sedan kommer det jordiga frukttoner som bryter av i en salt sötma.

Smak: Torven följer med i smaken och följs av havssalt och rök. Den är mjukare än en standard Laffe men har fortfarande intensiteten. Vissa hintar av vanilj, apelsin och nougat finns i bakgrunden.

Finish: Helt plötsligt exploderar det i munnen och det känns som man blir helt rökfylld. Jag känner en mycket varm och torr kol- och torvsmak som varar helt fantastiskt länge.

Sammanfattning:
I jämförelse med Master Edition så har Ileach Edition en sötare ton, tycker jag. Det är fortfarande en tungviktare men Master Edition har mer peppriga och kryddiga toner och en större komplexitet som jag föredrar i detta fall. Vilket då betyder att för min del så ligger fortfarande 2010 års Càirdeas kvar i toppen.

Trevlig Helg!

Dela på Sociala Medier
FacebooktwitterFacebooktwitter

Följ oss
FacebooktwitterinstagramFacebooktwitterinstagram