För ett tag sedan testade jag Paul Johns Cask #P1-161 som är destilleriets första utgåva. Den visade prov på stor potential och imponerade minst sagt på mig. Därför ska jag nu ge mig på en annan utgåva från samma destilleri. Den här utgåvan släpptes på Systembolaget den 1 juni genom Whiskytaste Sweden AB och finns fortfarande att köpa. Vill du läsa mer om Paul John kan du klicka på länken här: Paul John #P1-161

Whiskyn jag har i glaset kommer alltså från Indien och är gjord på orökt malt. Den är lagrad på amerikanska bourbonfat i fyra år och är destilleriets andra single cask-utgåva från fat #P1-163. Den har en alkoholhalt på 57 %, saknar färgämnen och är inte kylfiltrerad.

Doft:
Citrusfrukter som mandarin, apelsin men även persika uppenbarar sig och följs av halmstrån med smultron, lätta maltiga toner och en tydlig wienernougatdoft. Mandel, honung och vanilj blandas väl med en blommig känsla.

Smak: Ganska sträv inledningsvis med toner av brända mandlar, het svartpeppar som sedan går över i vaniljsötma, maskrosmarmelad och mjölkchoklad. Citruskarameller och kolasnören kommer på slutet.

Finish:
Ett relativt syrligt avslut där citruskaramellerna går över i maltigta körsbärskarameller, vaniljstång, kanel och ekfat.


Sammanfattning:
Amrut har ju verkligen fått en konkurrent för Paul John gör bra whisky. Den här whiskyn är välbalanserad och har redan vid denna ålder en bra komplexitet. Klimatet i Indien hjälper definitivt till med att snabba på lagringen. Doften av wienernougat som jag hittade i Cask 161 hittar jag även här och den är fantastisk. Har du provat Amrut och vill prova mer från Indien? Har du inte provat indisk whisky överhuvudtaget? Då rekommenderar jag dig att prova Paul John.

Trevlig Helg!  

Dela på Sociala Medier
FacebooktwitterFacebooktwitter

Följ oss
FacebooktwitterinstagramFacebooktwitterinstagram