Kvällens whisky är kommer från The Scotch Malt Whisky Societys nya Outturn som släpps nästa vecka. Det handlar om en mycket söt Islaywhisky från ett av mina favoritdestillerier. Du kan även komma till Linköping Whiskyexpo idag och imorgon och själv testa den med många andra buteljeringar.

Whiskyn är destillerad 16 mars 2000 på destilleriet Caol Ila. Spriten har legat ett region ex-bourbonfat i 15 år. Den här buteljerats på 257 flaskor med en alkoholhalt på 63,3 %.

Doft: En riktigt tydlig doft av honungsljung, maltbröd och gräddkola. Det fyker upp enris tillsammans med en lätt söt rökighet och karamelliserat socker.

Smak: En tydlig smak av rostad ek, houngsfyllda mandlar med saltlakrits. Söta toner av karameller doppade i aska. I bakgrunden ligger en sälta som är väldigt tydlig.

Finish: Vaniljträ och honungsbanankaka går över i rostad vaniljstång.

Sammanfattning: Jag har alltid gillat Caol Ila! Denna buteljering är riktigt söt med mycket honungstoner och en djup sälta. Jag känner en riktigt skön harmoni i paletten som ger en riktigt bra intryck. Den växer sedan ju länge man har glaset i handen. Trots dess höga alkoholhalt känns den inte alls stark eller stickig utan mer balanserad och skön. Rökigheten lyser med sin frånvaro men finns där i bakgrunden. Det är en lite twistad Caol Ila som förvånar och gör det bra!

Hoppas vi ses i helgen!

Dela på Sociala Medier
FacebooktwitterFacebooktwitter

Följ oss
FacebooktwitterinstagramFacebooktwitterinstagram