Hej goda vänner!

Jag sitter på en bar i ett Melbourne med ett härligt högsommarväder. Vad kan passa bättre än att prova på lite inhemska destillat som jag inte har testat innan? Så här på resande fot är det lite svårt med research. Vill ni läsa mer om destilleriet så kan ni klicka på länken till Whiskytaste Sweden, som kommer att se till att whisky från Old Hobart kommer till Sverige. Du kommer bland annat att få chansen att testa whisky från Old Hobart på En Öl och Whiskymässa i Göteborg 12-13april.

The Singular Overeem Single Malt Whisky

Tasmanien, Australien.
Sherry Cask matured
Ingen åldersangivelse, 43 %.

Doft: Sherrytonerna är nästan lustigt övertydliga, men jag känner även en ganska framtonad vanilj och florsockerdoft. Ekfat kommer smygande lite eftersläntrande följt av en viss spritighet.

Smak: Det första som slår mig är att den snarare är söt och vaniljig istället för den sherrybomb jag förväntade mig efter doften. I bakgrunden finns choklad, nyponsoppa och hintar av persika och syrliga äpplen.

Finish: En plötslig spritighet dyker upp och lämnar en beska som drar åt anis och närmast påminner om tequila.

Sammanfattning: Detta var en whisky som lovade mycket vid första doften, drog åt ett annat håll med smaken och bjöd på ett förvånande skralt avslut. Jag förmodar att detta är en relativt ung whisky och det känns som att det har gjorts ett tämligen genomskinligt försökt till att maskera detta med ett sherryfat. Ska bli intressant att se vad Whiskytaste har för utgåvor och hur dessa smakar. Har de denna så får jag absolut ge den ett försök till.

Ha det bra
/Tusse

Dela på Sociala Medier
FacebooktwitterFacebooktwitter

Följ oss
FacebooktwitterinstagramFacebooktwitterinstagram