Wolfburn Distillery har hittills imponerat med bra sprit och för att stilla min nyfikenhet så tar jag idag och testar ytterligare en utgåva från destilleriet. Aurora är en blandning av olika typer av fat, däribland ex-bourbonfat och sherryfat. Det finns ingen ålder på flaskan men man skulle kunna gissa sig till att den ligger runt 3-4 år men tanke på destilleriets ålder. Den korta historian bakom whiskyn hittar du i *Wolfburn Distillery Råsprit och Fatprover* och mina intryck om deras första utgåva *Wolfburn Hand Crafted – First Edition*

Sent 2016 släppte Wolfburn Distillery sin Aurora som alltså är en kombination av olika fat. Den innehåller 40% second-fill quarter casks, 40% first-fill ex-bourbon barrels och 20% first-fill Oloroso Sherry hogsheads. Det är en utgåva som inte är färgad eller kylfiltrerad och har en alkoholhalt på 46 %, 

Doft: En söt doft av sherry och stekta brända citroner blandas med en mjuk maltsötma. Det dyker upp choklad, ljunghonung och lädertoner tillsammans med kanderade nötter. I bakgrunden finns en lätt rökighet. 

Smak: Nyhugget färskt trä blandas med kardemumma och kolad ek. Citrustoner blandas med läder och vaniljblommor samtidigt som jag känner en fräsch känsla av mintchoklad och apelsiner.  I bakgrunden finns det toner av mörkare choklad och maltsötma. 

Finish: Vanilj- och citrustonerna blandas med kolad ek och går över i mandelolja och kakao. 

Sammanfattning: Här är jag inte lika imponerad som tidigare, utgåvan är bra men saknar det lilla extra. Doft- och smakpaletten kändes alldaglig på något sätt, god smaker och dofter men stack inte ut åt något håll alls. Det är en sådan där whisky som man kan njuta av utan att behöva tänka och så vips så är plötsligt flaskan slut. En bra standardflaska och lite unik att ha i whiskyskåpet men utan att behöva förvänta sig en doft- och smakfest. De hade kunnat höja upp alkoholhalten en aning utan att skämmas så hade förmodligen upplevelsen förhöjts ytterligare. 

Trevlig Helg!

 

Dela på Sociala Medier
FacebooktwitterFacebooktwitter

Följ oss
FacebooktwitterinstagramFacebooktwitterinstagram