För drygt ett år sedan fick jag tillfälle att prova fatprover och råsprit från Wolfburn Distillery. Det var mycket intressant och jag tyckte då att det fanns riktigt bra potential för framtiden. Du kan läsa om mina intryck från den provningen här *Wolfburn Distillery Råsprit och Fatprover*. Nu har jag fått tag på deras första officiella utgåva och den testar jag idag. 

Whiskyn är tre år gammal och har legat på bourbonfat. Whiskyn är buteljerad på 46 % utan färgämnen eller infiltrering. 

Doft: Wienernougat med krossade hasselnötter blandas med motorolja. Det dyker upp en tydlig ton av läder och rostad ek samtidigt som jag känner en förnimmelse av ljuvliga vaniljblommor, röda vinbär och halmbalar. I bakgrunden finns den där känslan av ladugård med halm, jord och en skön maltighet.

Smak: En pepprig hetta nuddar tungan och sprider toner av kolad ny ek, vitpeppar och mandariner. Den peppriga känslan ligger kvar länge men ger plats åt svaga instick i form av kryddor, frukt och bär. Björnbär, vanilj och citrussötma blandas med toner av läder, tobak och rostade hasselnötter.

Finish: Maltchoklad blandas upp med rostad ek, läder, svartpeppar och vanilj som mynnar ut i chili- och chokladfudge.

Sammanfattning: Wolfburn har verkligen visat upp sig här. En naken bourbonlagring som visar prov på mycket bra potential. För att bara vara 3 år är whiskyn mycket bra och har, som sagt, potential att utvecklas mycket fint. Spriten är balanserad, komplex och kaxig. Sist provade jag råspriten lagrad på olika typer av fat, då lagrad mindre än tre år, och redan då såg man att framtiden såg ljus ut. Det här är ytterligare ett exempel som puttar Wolfburn i rätt riktning. Jag är fortfarande imponerad för jag tycker detta var riktigt gott!

Trevlig Helg!

Dela på Sociala Medier
FacebooktwitterFacebooktwitter

Följ oss
FacebooktwitterinstagramFacebooktwitterinstagram