”Made in America” by Tusse, del 10.
Booker´s True Barrel Bourbon, Kentucky, USA
Ålder: 7 år. Alkoholhalt: 64,55 %.
Batch: C04-A-28


Det här är en whiskey som Fredrik redan testat här på bloggen men nyfiken som jag är så ville jag göra en egen analys av den.
Du kan läsa mer om Booker´s och Fredriks inlägg på länken här:
Booker´s True Barrel

Nu till analysen!

Doft: Med tanke på alkoholstyrkan kan jag inte bara köra ner näsan i glaset, här är det lätta sniffar på tryggt avstånd som gäller till en början. Och först hittar jag ganska tydlig vanilj och fläder! Inte som saften utan själva blomman på busken och hela busken faktiskt. Ganska tydliga fattoner träder fram och blandas med hemkola och lite smörig majs.

Smak:
Här var det tydligare majs, typ rostad majs och något syrligt. Styrkan gör att jag får vara försiktig även här. Det syrliga påminner lite om fikon och jag känner igen flädern här också. Och mynta!


Finish:
Ett härligt långt avslut som bjuder på ekfat och en överraskande fruktighet komponerad av röda äpplen, gula päron och några inlagda persikohalvor.


Sammanfattning:
Det här är en riktigt bra bourbon! Den är djup och komplex och det finns många lager att utforska för varje droppe vatten jag spär den med. För att spä ut den är nästan ett måste. Framför allt växer både doft och smak med bara en droppe vatten eller två. Med 64,55% så bjuder whiskeyn in till en riktig upptäcktsresa med varje dram!

Ha det bra
/Tusse

Dela på Sociala Medier
FacebooktwitterFacebooktwitter

Följ oss
FacebooktwitterinstagramFacebooktwitterinstagram