Gick upp tidigt i morse för att åka till flygplatsen, slutdestination – Islay. Det är första gången jag besöker Feis Ile men inte första gången jag är på ön. Som de flesta säkert redan vet så är Feis Ile en årlig musik- & whiskyfestival. Den arrangeras i slutet av maj, början av juni varje år, på Islay i Skottland, med en massa events över hela ön.

Jag åker med några inbitna Feis Ile-resenärer så jag känner verkligen att jag är i bra sällskap. De flesta provningarna och eventen har vi redan bokat i förväg. Hela veckan är fullspäckad med provningar, middagar och annat från morgon till kväll. Eftersom jag redan varit på Islay tidigare så vet jag lite vad som väntar men med tanke på att det är festival så ska det bli en otroligt kul och spännande vecka. Kika in på Instagram @fredagswhisky för att följa min resa genom whiskyland.

Kvällens FredagsWhisky avnjuts alltså på ön Islay. Vi står på piren precis utanför Bowmore Distillery. Whiskyn jag har i glaset en Bunnahabhain som är lagrad på first fill olorosofat i 8 år och buteljerad på 60,9 %. Flaskan går endast att köpa på destilleriet.

Doft: Djup sherry, kolad ek, russin, dadlar, tobaksrök, lakrits, kakao.

Smak: Sherrysötma, rostad ek, tändstickor, russin, mörk choklad, stekt smör, rostade hasselnötter.

Finish: Rosepeppar, rostad ek, sherryindränkta dadlar och plommon.

Sammanfattning: Riktigt tung sherrywhisky, genomgående väldigt överallt, spretig och karusell. Ger en skön fyllig och kraftfull upplevelse. Att stå på piren utanför Bowmore är ju verkligen för rikitg upplevelseförstärkare men jag tycker att detta är en riktigt bra whisky alla dagar i veckan. Ska bli spännande vad resten av veckan har att erbjuda.

Trevlig Helg!

Dela på Sociala Medier
FacebooktwitterFacebooktwitter

Följ oss
FacebooktwitterinstagramFacebooktwitterinstagram