Nu i April och Maj har Symposion släppt en hel del goa grejer från oberoende buteljeraren Gordon & Macphail. Det handlar både om äldre och yngre utgåvor i större antal men även mycket begränsade utgåvor. En del har redan tagit slut och annat finns kvar, sök på Gordon & Macphail på Systembolagets hemsida för att se vad som finns tillgängligt.

Ikväll testar jag slutsålda Linkwood 15 yo som är ihopblandad, nedvattnad till 43 % och buteljerad av Gordon & Macphail efter att ha lagrats på refill Sherryfat. I Sverige släpptes endast 36 flaskor.

Doft: En frisk maltsötma blandas med halm och stekt smör. Det dyker upp smörkola, citrusfrukter och kola tillsammans med en ton av rostade nötter. Sherrysötman kryper fram långsamt ur djupet och tar med sig dadlar, mörk choklad och kardemumma. 

Smak: Citrushonung blandas med maltighet och sherrysötma. Det dyker upp toner av hasselnötter, choklad och kardemumma som går över i halm, lätta grästoner och vaniljglass. 

Finish: Vanilj- och sherryfudge blandas med russin och krossade hasselnötter. 

Sammanfattning:  Jag gillar Linkwood men jag tror att jag föredrar Linkwood på bourbonfat. Detta är en riktigt bra whisky men den blir väldigt söt med sherryfatets influenser plus att alkoholhalten kunde varit snäppet högre. Det är en välbalanserad och bra whisky som ändå kombinerar sötman bra ihop med kryddigheten och de flesta sherryfanatiker där ute hade ju definitivt gått igång på denna. Därför råder jag dig som får chansen att testa den, du kommer förmodligen inte ångra dig. Jag är riktigt nöjd att jag fått tillfället att testa den men föredrar som sagt Linkwood på bourbonfat med lite högre alkoholhalt.

Trevlig Helg! 

Dela på Sociala Medier
FacebooktwitterFacebooktwitter

Följ oss
FacebooktwitterinstagramFacebooktwitterinstagram