”Made in America” by Tusse, del 6.
Rock Hill Farms, Single Barrel Bourbon. Kentucky, USA.
No Age Statment, 50 %.

Det är svårt att hitta någon som helst information om Rock Hill Farms. Jag vill minnas att jag läst någonstans att namnet kommer från gården vid Kentucky River nära Buffalo Trace där Albert Bacon Blanton bodde. Rock Hill Farms introducerades av Buffalo Trace år 1990 som en ”top shelf bourbon”.

Den har en ganska hög råghalt och whiskeyn väljs ut från fat som fått mogna runt åtta-nio år ungefär.

Doft: Nybakt rågbröd, kaprifol, ljung och något sött som närmast påminner om vindruvor eller kanske kiwifrukt. Lime och ekfat skymtar förbi och genom hela upplevelsen får jag en förnimmelse av en varm sommardag efter att det precis har regnat.

Smak: Jag får en varm och nygräddad känsla som om whiskeyn precis kommer rykande ur ugnen samtidigt som den är lite lätt parfymig men på ett bra sätt. Ljung, björnbär, hallon, omogen banan och fikon mixas med vanilj och sirap.

Finish:
Ekfatstoner och kanel tränger fram så att en viss pepprighet visar sig, för att sedan överraska med en släng av honungsmelon och körsbär innan smakerna ebbar ut.


Sammanfattning:
Det här är en av mina absoluta favoriter när det kommer till bourbon. Den är lika komplex som Elijah Craig 12yo men smakerna är mycket bättre balanserade och den känns inte lika spritig. Gång på gång har jag provat bourbons och tänkt ”åh, den här var god!”, för att sedan dricka Rock Hill Farms igen och inse att jag gillar den här ännu bättre. Rågblandningen är ganska hög vilket ger en robust grund som ligger kvar länge i på tungan efter man har svalt sista droppen. Men den är lenare och snällare än de rågwhiskeys jag har provat hittills. Tyvärr så finns den inte att köpa på Systembolaget, men befinner du dig på ett ställe som har den så är det en ”no brainer”.

Nu drar jag till Australien, ha det bra!

Dela på Sociala Medier
FacebooktwitterFacebooktwitter

Följ oss
FacebooktwitterinstagramFacebooktwitterinstagram